Един фотограф в Чикаго

Ще ви запозная с Галя (доколкото мога да го нарека запознанство). Тя е творец по душа, фотограф по професия. Има усет за кадрите и местата, на които да ги прави. Често пропътува половината свят, за да се прибере в България, защото тя самата живее в Чикаго.
Галя ще не разкаже малко повече за този прекрасен град отвъд океана и ще ни даде интересни и ценни съвети, кои места да посетим когато стигнем там.


1. Какво те впечатлява в Чикаго? И кой са местата, които не са за изпускане?

В Чикаго всичко е забележително, мащабите, с които работят американците са зашеметяващи, но  най-много  ме впечатлява как строят нова сграда. Или по-точно как бързо е готова една сграда и как все едно винаги е била там след строежа си, изглежда точно както на снимката на строителният обект с всичките подробности -  дървета, храстчета и цветенца дори. Впечатлява ме и чистотата, зеленината, подредбата им, спазването на законите и това как полицията помага за всичко. Завладя ме центъра на Чикаго. Местата, които определено не са за изпускане са точно там, ботаническата градина- място, на което има безумно много нюанси на зеленото. John Hancock Center – задължително трябва да се види това е 4-тата най-висока сграда в Щатите. Зоологическата градина и планетариума са места където да поемеш дъх, а гледката от планетариума към града… не ми стигат думите да я опиша, уникална е. Също и Нейви пиар, стадиона, музеите, наклонената кула…трябва да си отделите поне 7 дни тук, за да усетите Чикаго.

Поглед от високо- в далечината втората висока сграда John Hancock Center
Ботаническата градина 


Коледа в Чикаго

Чикаго

2. Кое е най-доброто място за снимки в този град?

Най-доброто място за снимки определено е центъра на Чикаго. Ако хванете слънчево време, за да се усеща топлината на цветовете, а и тогава светлината е по-подходяща. Но също и в ледените дни се получават страхотни кадри особено когато всичко е замръзнало. Тази зима наистина беше като замръзналото кралство тук .

Зима в Чикаго

Центърът на Чикаго

Чикаго вечер


3. Къде извън туристическите забележителности би препоръчала на един турист да иде?

Може би в някой от шоколадовите ресторанти. Тези места, особено за любителите на шоколада могат да предложат неща, който не сте опитвали. Задължително пробвайте ресторанта на Nutella близко е до Millennium Park.

Това май е точно моето място в Чикаго 💗.Източник.


С Галя ще се видим в по-топлите годишни времена, тогава обещавам да разкажа и личните си впечатления от Щатите. 

А, ако и виe планувате някога да идете отвъд океана може да се свържете с Галя Гачева, за една чикагска фотосесия 📷

Коментари

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *