ТОП 5 - Най-желаните дестинации за 2019г.


Ако сте стегнали куфара и се чудите на къде да поемете, ето и петте най-желани дестинации за 2019г. според Airbnb.com

1. Кайкоура (Kaikōura), Нова Зеландия
Кайкоура е чудесно място за ядене на раци (на езика на Маори 'kai' означава храна, 'kōura' означава раци). Само на два часа шофиране на север от Крайстчърч. Околната среда на Кайкоура е наистина впечатляваща - селото е ситуирано между границата на морето Кайкхура и Тихия океан. През зимата планините са покрити със сняг, което допринася за впечатляващите гледки. Специалитетът на Кайкоура е срещата с морски бозайници - китовете и делфини живеят постоянно в крайбрежните води. Може да наблюдавате китовете по няколко пъти на ден. Има много кафенета, ресторанти и магазини за опознаване. А за гледките…оставяме на вас.


2. Сямън, Китай
Сямън е разположен в източната провинция Фудзиен, там се издигна най-дългата естакада за велосипедисти в света. Дължината на пътя е 7,6 км.
Тук в блестящите езера се оглеждат зелени хълмове и цветни градини. Навсякъде изобилства от буйна зеленина и цветя, подредени от хората според повелите на фън шуй. Като красив град на брега на Тайванския проток Сямън някога е бил наричан Ориенталския Хавай. Това е място, на което се срещат изтока и запада. Атрактивен за туристите е островът музей Гуланю. До него се достига за десетина минути с ферибот, като от континента го отделя река Луцзян.


3. Пуебла, Мексико
Един от най-важните колониални градове в Мексико, към настоящия момент четвърти по големина, основан е през 1531г. при колонизацията. Историческият център на града е толкова колоритен – забелязва се европейската архитектура. Може да тренирате испанския си обикаляйки местните заведения с божествено вкусна храна. Пуебла предлага класически мексикански ястия като mole poblano, но в този богат град има много неща, които да се правят, освен яденето. Съществуването на подземни тунели в старинния мексикански град дълго време е смятано за измислица – една от градските легенди. Но наскоро местните власти са потвърдили, че подземните лабиринти наистина съществуват. В плановете на кмета е подземията да станат туристическа атракция. Пътешествениците ще могат да се запознаят по-дълбоко с историята и легендите на древния град. Засега точното разположение на подземията се пази в тайна.

4. Нормандия, Франция
Привлекателна дестинация в стил Прованс…регион граничещ с Ламанша, с прекрасни, привлекателни гледки, разкошни плажове, невероятни ферми превърнати в къщи за гости. Поразителната красота на скалите в Етрета е визитната картичка за почивка в Нормандия. Те изглеждат като бели гиганти с гъсто покритие от зеленина, причудливи арки и скали.  Може да посетите абатството Мон-Сен-Мишел – наричано още „осмото чудо на света“. Целият град е с кули в романтичен стил. Също не пропускайте старинния град Руан, столицата на Нормандия. Неговите улици са проводник на Средновековието. Къщите са дървени и каменни. Не забравяйте да опитате от морските дарове. Смята се, че именно в Нормандия може да се опитат най-вкусните и най-едрите стриди. Има няколко вида, но задължително обърнете внимание на Фин де клер, Белон и Блек нуар. 
  

  


5. Гранд смоуки маунтинс, САЩ
Националният парк „Гранд Смоуки Маунтънс“ е  разположен на площ от 2000 км2, привлича над два пъти повече посетители от който и да било от останалите национални паркове в САЩ. Той се гордее с шестнайсет върха над 1800 м и нито един в рамките на една ивица от 58 км, който да е по-нисък от 1500 м. Има колкото искаш поразителни гледки, а разнообразието на парковия терен обяснява впечатляващото многообразие на флората, включително над 120 вида дървета (в сравнение, например, с 20-те в „Йелоустоун“) и над 1600 цъфтящи растения, които покриват планините и ливадите от ранна пролет до късна есен. Около половината от 1300-те километра маркирани пътеки в парка дават възможност на посетителите да го опознаят по начина, по който ранните заселници са го правили – на кон. (Четири яхъра в парка дават коне под наем за походи с водач.)





 
Е, спряхте ли погледа си на следваща дестинация?! 
До нови пътешествия и нека ви е слънчео и блестящо :)
Ако ви е харесало, моля споделете ме :)



Коментари

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *