ПЕТ ЛЕСНИ СТЪПКИ КАК ДА СПЕСТИМ ПАРИ ЗА МЕЧТАНАТА ВАКАНЦИЯ

Случвало ли ви се е да искате да отидете някъде, на място за което винаги сте мечтали, но да нямате финансова възможност и за това да отлагате за следващата година? Следващата година отново да отложите, защото пак не е дошъл правилния момент и така година след година вашата мечтана дестинация да остане само една мечта. Ако отговорът е „ДА“, значи сте на правилното място, защото мечтите са за това, за да се сбъдват. Ще споделя 5 малки трика как да спестим пари за ваканцията, за която отдавна мечтаем.

5 ЛЕСНИ СТЪПКИ КАК ДА СПЕСТИМ ПАРИ ЗА МЕЧТАНАТА ВАКАНЦИЯ

  1. Разпределяйте приходите си по системата 50/30/10/10 (това е лично моя интерпретация). Нека 50% от доходите ви отиват за разходи, 30% за лични нужди и забавления, 10% спестявайте и последните 10% стриктно заделяйте за вашия фонд „ваканция мечта“. Ако ще ви е по-лесно внасяйте ги в сметка, от която няма да може да теглите докато не дойде момента за почивката.
  2. Всяка вечер когато се приберете заделяйте от портмонето си дребните пари (1-2лв. или дори само стотинки) на определено място, като знае, че това е фонд „ваканция мечта“ например в кутия, буркан или купа. За да не ги похарчите, може да се сдобиете с една от онези касички, които приличат на консерва и не могат да се отварят.
  3. Ако ваканцията ще е в чужбина издебвайте изгоден курс и ако имате възможност обменяйте дребни суми във валутата на вашата дестинация (долари, паунд, евро) по 10 или 20лв. Няма да ги усетите толкова много, но след няколко месеца ще се сдобиете с прилична сума джобни.
  4. Харчете пари във вариант „-1“. Ако пушите, изпушете една кутия цигари по-малко, изпийте една бира или един коктейл по-малко, ако щете изяжте един шоколада по-малко, а спестените пари…фонд „ваканция мечта“.
  5. И накрая, но не на последно място, не харчете излишни пари за дреболии без, които можете. Така ще ви останат повече финикийски знаци за горните 4 J
Успех със спестяването, знам, че ще осъществите своята дестинация. И запомнете, никога не се отказвайте от мечтите си.
До нови срещи и нека ви е слънчево и блестящо!

Ако ви е харесало, моля споделете ме :)

Коментари

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *