Атина - на националния празник на Гърция

Понякога се случва и на "късметлия" като мен да попадне на някое място в правилния момент :)
Озовахме се в Атина случайно, в истинския смисъл на думата. Купихме билетите, защото бяха най-евтиния вариант за дните, в които можех да си взема отпуска. 
И така в една ранна студена октомврийска утрин се запътихме към стария терминал, за да се метнем на нискобюджетния ни, едночасов полет до тази смесица от история, модернизъм, мореплаване, съвременна архитектура и колоритен средиземноморски живот, наречена Атина.
Кацайки на летището веднага се усеща влажния въздух и топлия климат, метнахме се на метрото, което се оказа доооста удобен транспорт и пристигнахме в апартамента, който наехме чрез платформата airbnb, оказа се доста приятен с разговорлива хазяйка, която на мига отбеляза на картата ни всички места за посещение, били те исторически, кулинарни или диско забележителности. Оставихме багажа в апартамента и тръгнахме по улиците ей така да разгледаме, един странен дух има в тези гърци, такива наперени са и със самочувствие. 

Личен архив: Атина

Е, времето не беше най-слънчевото, но и това си заслужаваше, цял ден се мотахме по крайбрежието и се снимахме на всяко камъче и столче, но което успяхме да подпрем краче.

Личен архив: Атина

Ето го и заветния момент в нашето пътуване. Без изобщо да сме планирали момента с посещението на историческите забележителности се оказа, че денят 28/10 е национален празник за гърците и ей така като да не повярваме посещението на Акропола се оказа безплатна дестинация за нас :) Е, разбира се със спестените 80Е поляхме празника подобаващо в едно страхотно невзрачно ресторантче.

Личен архив: Атина

Ето това беше нещото, което ме заведе в Атина, от дете съм искала да видя Акропола, струвал ми се е величествен и тооолкова стар. Освен това с брат ми бяхме почитатели на гръцката митология и си четяхме митове и легенди. Представете си сега как това е момент от живота, в които детските мечти стават реалност. 

Личен архив: Атина


Личен архив: Атина

За нас това бяха най-добре спестените 20Е в тридневното ни приключение.

Личен архив: Атина

Личен архив: Атина

Следобед направихме разходка в парка до парламента и изчакахме да дойде кръгъл час, за да видим смяната на караула. 
Личен архив: Атина

Личен архив: Атина

А, после разходка в тънките и тесни улички на Монастираки (дано го пиша правилно).
Личен архив: Атина

Сигурна съм, че има още много, което трябва да се види в този интересен, космополитен град, но за три дни само толкова успяхме. 


До нови срещи и интересни приключения.

А, ето и финикийския отчет за нашето пътуване:
Разход на човек: 
Билет София-Атина-София - 40лв. на човек.
Апартамент за 3 нощувки по 120лв. на човек.
Джобни около 80Е на човек.

Коментари

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *